Conducted in
terms:
2021/SL, 2022/SL, 2023/SL, 2024/SL, 2025/SL
ECTS credits:
5
Organized by:
Faculty of Psychology and Cognitive Science
Basics of eating psychology 23-PSZ5-PPJ
This course has not yet been described...
Module learning aims
(in Polish) Po zakończeniu zajęć i potwierdzeniu osiągnięcia EU
student/ka:
zna kluczowe pojęcia i modele teoretyczne w obszarze psychologii jedzenia,
ma wiedzę na temat najważniejszych badań empirycznych z tego obszaru, ich przebiegu oraz wyników,
umie odnieść treści z obszaru psychologii jedzenia do problematyki z zakresu psychologii stosowanych: klinicznej i zdrowia, oraz psychologii wyborów konsumenckich i edukacji,
potrafi w analizie zachowań jedzeniowych wykorzystać dotychczasową wiedzę z podstawowych obszarów psychologii oraz biologicznych mechanizmów zachowań,
zna wybrane narzędzia badawcze i diagnostyczne z obszaru psychologii jedzenia,
rozumie specyfikę myślenia i działania psychologa w obszarze usług dietetycznych.
Information on where to find course materials
(in Polish) MS Teams
Major
(in Polish) Psychologia
Methods of teaching for learning outcomes achievement
(in Polish) Wykład z prezentacją multimedialną wybranych zagadnień X
Wykład konwersatoryjny X
Wykład problemowy X
Dyskusja X
Praca z tekstem X
Uczenie problemowe (Problem-based learning) X
Course module conducted remotely (e-learning)
(in Polish) zajęcia na MS Teams
Student workload (ECTS credits)
(in Polish) Godziny zajęć (wg planu studiów) z nauczycielem 30
Czytanie wskazanej literatury 50
Przygotowanie do egzaminu / zaliczenia 45
SUMA GODZIN 125
LICZBA PUNKTÓW ECTS DLA ZAJĘĆ/PRZEDMIOTU 5
Pre-requisites in terms of knowledge, skills and social competences
(in Polish) -
Course coordinators
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: